Начало Партньори Контакти Поверителност English

13-то издание

Конкурс Наградите на БАИТ за 2023 г.

Кандидатствай

Рекорден брой регистрации за 12-те категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Начало » Новини » Рекорден брой регистрации за 12-те категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

13.01.2016

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев

146 кандидатури от 108 личности, институции и компании бяха подадени до крайният срок за регистрация 24.00ч. на 12 януари. За сравнение с миналогодишното издание, когато се получиха 130 кандидатури от 92 личности, институции и компании.

Това 5-то издание на конкурса отбелязва рекорден общ брой регистрации, което е безспорно доказателство за нарастващия интерес към „Наградите на БАИТ“, както и продължаващото възходящо развитие на ИКТ сектора в страната.

Сред най-оспорваните категории тази година са Образователна награда, в която кандидатстват 22 образователни проекта и инициативи, разработени както от учебни заведения, така и от частни компании, които се нуждаят от квалифицирани кадри и провеждат собствени обучения. 

На второ място по брой заявки – 18, е категорията Държавна администрация, в която се конкурират различни електронни услуги за гражданите, интегрирани информационни системи, софтуерни продукти за подобряване на работата на администрациите. 

На трето място по брой подадени регистрации – 15, се нарежда Специалната награда, в която се конкурират успешни бизнес решения, приложени в практиката, както и инициативи, които са допринесли за развитието на ИКТ в страната.

15 са и претендентите за категория Бизнес иновативност, където сили мерят изключително разнообразни проекти, които реализират прилагането на ИКТ в различни сфери – от медицинската диагностика до поздравителни картички и билети за градски транспорт.

Изключително силна тази година е и категорията Журналистически принос, където 13 представители на печатни медии, радио и телевизия и интернет издания се включиха със свои материали по актуални за ИКТ сектора теми.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните 12 категории.  

Победителите в 12-те категории ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се проведе на 23.02.2016 г. в София Тех Парк.

Тази година евродепутатът и посланик на електронните умения Ева Паунова ще награди по един представител на победителите в 12-те категории от конкурса с работно посещение в Брюксел. Отличените победители ще посетят европейските институции в Брюксел като в рамките на визитата ще имат възможност да проведат работни срещи на високо ниво с представители на ЕК, евродепутати и неправителствени организации, активни в оформянето на регулаторната рамка на Дигитална Европа.

Освен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

5-тото издание на „Наградите на БАИТ“ се провежда в рамките на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016, която цели да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на електронните им умения. Инициативата се реализира едновременно в 21 държави на ЕС, като БАИТ е изпълнител за България. На национално ниво инициативата обединява 9 eSkills посланици, сред които евродепутатът Ева Паунова, вицепремиерът Ивайло Калфин, Анна-Мари Виламовска, съветник в президентството, както и представители на бизнеса.

Пълна информация за предишните 4 издания на „Наградите на БАИТ“ и кои са победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2015 г. се провеждат с подкрепата на:

Сребърни спонсори: Майкрософт България и VMWare

Бронзови спонсори: Солитрон България, Контракс и Леново България

В партньорство с: БНТ, БТА, БНР, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Националното сдружение на общините в Република България, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Sofia Tech Park, Студентска организация BEST София, IT JOBS, Junior Achievement, b2b Media, LauncHub, Eleven, StartUP, Start it Smart, бгПРЕДПРИЕМАЧ, The Founder Institute, Innovation Starter и SocialEvo.

Новини

24.02.2023

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

На официална церемония снощи бяха отличени победилите в отделните категории от конкурса "Наградите на БАИТ" за 2022 г.  Президентът на Република България Румен Радев връчи...

07.02.2023

Известни са номинираните в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

Приключи работата на журито и вече са известни номинираните в отделните категории на „Наградите на БАИТ“ за 2022 г. Имената и проектите на номинираните могат да бъдат намерени в...

12.01.2023

78 кандидатури за „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

78 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в „Наградите на БАИТ“ за 2022 г. Най-много са подадените проекти в категорията...

 

Със специалното участие на bTalks

bTalks

Сребърен спонсор

Datecs Акронис България Shelly Group Telelink

Бронзов спонсор

Ciela Norma Интер Карс България

Партньори

БНР Bloomberg TV Bulgaria TechNews Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия НСОРБ Мениджър b2b Media Sofia Tech Park ПРЕДПРИЕМАЧ Pixelmedia.bg Инженер.bg ДигиталнаИндустрия.bg БТПП Tech.Offnews.bg БСК Uchi.bg DevStyler Кариери