Начало Партньори Контакти English

7-мо издание

Конкурс Наградите на БАИТ за 2017 г.

Кандидатствай

За 4-та поредна година над 100 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ“

Начало » Новини » За 4-та поредна година над 100 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ“

17.01.2017

Традиционно най-силна е конкуренцията в Образователна награда, новите категории „Значителен корпоративен ИКТ проект“, „Интернет на нещата“ и „Младежка награда“ маркират актуалното развитие на ИКТ през 2016 г. в България 

 

108 кандидатури от 85 личности, компании и институции в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016г. до крайния срок за регистрация 24.00 ч. на 16 януари.

Традиционно се запазва активността и голямата конкуренция във вече утвърдените категории Образователна награда (20 кандидатури), Мобилни решения (14 регистрации) и Журналистически принос (11 кандидатури).

Интерес у ИКТ бизнеса предизвикаха и новите категории, които бяха въведени тази година с оглед актуалните тенденции в развитието на ИКТ сектора. 

7 регистрации са направени в категорията Internet of Things, в която предстои да бъде отличен разработен и действащ проекти или продукт в областта на Интернет на нещата, създаден от или с активното участие на български личности или екипи.  

За категорията Значителен корпоративен ИКТ проект, в която се конкурират ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина, бяха подадени 8 кандидатури.

Разширяването на възрастовия диапазон на категорията за студенти, която беше трансформирана в Младежка награда оправда очакванията. Броят ученици, които кандидатстват със собствена разработка или продукт въз основа на ИКТ, надвишава броят на студентите, което е доказателство за потенциала на младото поколение, което все още не е икономически активно.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните категории. 

Съгласно промените в регламента тази година носителят на Специалната награда на БАИТ ще бъде определен с решение на журито чрез вътрешни номинации.

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на м. февруари. Освен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Изданията на конкурса на „Наградите на БАИТ“ през последните 4 години се проведоха под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като пълна информация за предишните издания и за победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2016 г. се провеждат с подкрепата на: 

Златен спонсор: Sofia Airport Center

Сребърни спонсори: 

Майкрософт България, Банка ДСК, Телелинк, Лирекс и TELUS International Europe

Със съдействието на Община Бургас

Бронзови спонсори: Smart center–Бургас и Апис Европа 

В партньорство с: БНТ, БТА, БНР, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Junior Achievement България, Innovation Starter, LAUNCHub Ventures, Eleven, Start it Smart, b2b Media, бгПРЕДПРИЕМАЧ, SocialEvo, Digital Europe и EventsMedia.bg. 

Новини

28.02.2017

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016 г.

Церемонията по награждаване на победителите се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев   Този следобед, на официална церемония бяха отличени победителите в...

13.02.2017

Известни са номинираните в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016 г.

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе под патронажа и с участието на Президента на Република България Румен Радев   До крайния срок за регистрация в конкурса...

17.01.2017

За 4-та поредна година над 100 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ“

Традиционно най-силна е конкуренцията в Образователна награда, новите категории „Значителен корпоративен ИКТ проект“, „Интернет на нещата“ и „Младежка награда“...

 

Златен спонсор

DSK

Сребърен спонсор

Microsoft

Партньори

Българска национална телевизия БНР БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ TechNews ICT Media Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Национално сдружение на общините в Република България Eleven ПРЕДПРИЕМАЧ b2b Media Sofia Tech Park Национален център за безопасен интернет Innovation Starter SocialEvo JA Bulgaria eventsmedia.bg LaunchHub Teacher.bg