Начало Партньори Контакти Поверителност English

8-мо издание

Конкурс Наградите на БАИТ за 2018 г.

Кандидатствай

Участници

Начало » Участници» Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света

Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света

LimeChain http://limechain.tech

LimeChain

LimeChain е софтуерна компания, която специализира в изграждането и въвеждането на блокчейн решения и продукти. Създадена от четирима приятели през септември 2017, фирмата се е разраснала 5 пъти в рамките на една година, демонстрирайки скоростен ръст от самото начало. Към днешна дата екипът наброява 20 човека, обособявайки LimeChain като една от деветте водещи компании в Европа, които предлагат блокчейн решения.
Наблюдавайки развитието на блокчейн технологията от ранен стадий и предлагането на все повече иновативни бизнес решения, основателите моментално разпознаха потенциала, който технологията предлага. Това е и причината да създадат компания, която въплъщава тези вярвания, подкрепящи се във всяко едно отношение - от фирмената култура до начина, по който LimeChain работи със своите клиенти от цял свят.
За период от една година, екипа на компанията постигана разпознаваемост, както на локално, така и световно ниво. Усилената работа в тази насока пожъна резултати, постигайки нелеката задача LimeChain да бъде споменавам редом до имена като Microsoft и IBM в контекста на една от водещите компании за предлагане на услуги в сферата на блокчейн технологиите. Тази разпознаваемост допринесе за привличането на нови партньори и клиенти, като същевременно се наблюдава и повишен интерес от страна на все по-широк спектър от индустрии.
Също така, екипът на компанията посети водещите конференции в България, Германия, Хърватска, Чехия и Великобритания, на част на които бе и сред лекторския състав, обособявайки България като блокчейн дестинация с най-добрите специалисти в сферата. Тези усилия служат са ясен пример за усилията, които компанията е положила да популяризира на имиджа на българската ИКТ индустрия по света.
LimeChain приема за своя мисия да допринесе за масовото навлизане на блокчейн технологията в различни области на бизнеса. Това направиха и стотици компании по света, от всяка сфера и големина, като експертите в тази технология са все още малко и трудно откриваеми. Компанията разпозна това несъответствие между търсене и предлагане, вземайки стратегическото решение да натрупа най-висока експертиза и знания. Фокус на LimeChain от самото начало бе изграждането на репутация на лидер в областта, притежаващ капацитет да се справи и с най-предизвикателните проблеми във всяка индустрия. Това твърдение е подкрепено от създаването на мрежа от 20+ клиента в държави като България, Австрия, Швейцария, Германия, Скандинавия и Обединеното Кралство, САЩ и Сингапур. По този начин LimeChain е част от решението на глобални проблеми в сфери като изкуствен интелект, производство, интелектуална собственост, недвижими имоти, образование, здравеопазване, човешки ресурси и други.
От основаването на компанията досега, резултатите са на лице - портфолио от над 20 компании от 3 континента, във всевъзможни сфери на дейност и обхват. Позиционирайки се по този начин, фирмата осигури място на компания от България на световната технологична карта.

NetIX https://www.netix.net/

NetIX

NetIX е първата в света дистрибутирана платформа за обмяна на трафик от ново поколение. Платформата свързва директно, бързо и ефективно участници от различни точки по света.
NetIX е създадена през 2013 година. В момента компанията обслужва над 120 участници (интернет доставчици, телеком оператори, мрежи за доставка на съдържание, телевизионни оператори и др.). Мрежата достига до 25 дата центъра в ключови градове в Европа, Северна Америка, Азия и Латинска Америка. Главната цел на мрежата е да предлага по-бърза, качествена и достъпна свързаност до глобалната мрежа. Също така, NetIX е първата платформа, която предлага на своите клиенти DDoS-IX защита (иновативно и комплексно решение за предотвратяване на зловредни атаки в платформи за обмяна на трафик) и заплащане на услугите с криптовалути. През последните години NetIX продължава да инвестира в глобалното си разрастване, предлагайки нови услуги и инструменти за мониторинг и контрол

NetIX може да се похвали с глобални и локални награди, които са признание за качеството на услугите и иновативните решения, внедрявани в компанията.
През 2014 година NetIX е победител в категорията „Най-добър стартиращ бизнес“ на наградите на Форбс България.
През 2015 година компанията е на второ място в същата категория и в топ 3 в категория „Развиващ се бизнес“.
През 2017 NetIX е сред двете най-добри платформи за обмяна на трафик в света на най-престижното телеком събитие – Capacity Media Global Carrier Awards 2017
През 2018 NetIX бе избрана за най-добрата платформа за обмяна на трафик в света (The Best Internet Exchange) по време на същите награди. Това е първата българска телекомуникационна компания, която печели такова отличие.

Progress http://progress.com

Progress

Progress е водещ доставчик на технологии за разработка и пускане на приложения. В България се намира най-големият R&D офис на компанията - с близо 500 служители - който е неин ключов иновационен център. От него стартират множество иновативни проекти и се разработва голяма част от продуктите на Progress. Компанията стъпи на българския пазар в края на 2014 г. след придобиването на Telerik.

Progress издига имиджа на българските ИТ специалисти в глобалната ИТ индустрия
- Средно 800+ софтуерни инженери от близо 20 държави посещават ежегодно DevReach, водещата конференция за разработчици в Цeнтрална и Източна Европа, организирана от компанията в София. Със световно признатите си глобални лектори и задълбоченото си практическо съдържание, през 10-е си години DevReach позиционира България като пресечна точка на международната общност от разработчици.

- Само през 2018 г, 220+ служители на Progress от България участват като лектори и посетители в ключови международни конференции, сред които Microsoft BUILD, Google I/O, NG-Conf, Adobe Max и др. Те споделят опит и добри практики относно най-новите технологични тенденции.

Progress осигурява поле за изява на успешните си български клиенти и продукти

През 2018 г. 10+ специалисти, сред които клиенти, партньори и служители на Progress от България, са лектори на глобалната конференция на компанията в САЩ – ProgressNEXT, редом до експерти от Google, NASA, Schneider Electric, Wartsila и др. Пред аудитория от 800+ участници от целия свят те представят успешни технологични проекти в областта на разработката на приложения.

В допълнение, по време на ProgressNEXT, Том Стайн, мениджър „Операции“ в НАСА, представя приложение, базирано на разработваните в България продуктови линии Telerik и Kendo UI, което позволява бърза и лесна обработка и визуализация на огромното количество данни, получавани ежедневно от Марс. Благодарение на него, учени от цял свят днес могат безпроблемно да достъпват масивните архиви от данни за Марс на НАСА. Преди две години Том Стайн посети офиса на Progress в България, за да се срещне с екипа, разработващ Telerik и Kendo UI.

През 2018 г. NativeChat, платформата на Progress за създаване на чатботове с изкуствен интелект, спечели награда за „Най-добро чатбот решение” от AI Breakthrough, независима американска организация, отличаваща топ компании, технологии и продукти в областта на изкуствения интелект. Още при пускането си миналата година NativeChat получава медийно отразяване в редица глобални ИТ издания като Forbes, ComputerWeekly, Computerworld и др.

Цялостен принос на Telerik през годините

Приносът на Progress в популяризирането на ИТ индустрията в България датира още от годините на Telerik. Създадена през 2002 г., Telerik бързо извървява пътя от местен стартъп до глобален технологичен играч. Вследствие на успеха, статии за компанията и българската ИТ индустрия се появяват в световни медии като New York Times и Fast Company. Най-голям международен отзвук компанията получава след придобиването си от Progress през 2014 г. Сделката е обявена за една от най-големите в Югоизточна Европа. До ден днешен, Telerik – вече Progress – се счита за компанията, асоциирана най-силно с успеха на българската ИТ индустрия в България и в глобален мащаб.

SoftServe Bulgaria EOOD https://www.softserveinc.com/en-us/

SoftServe Bulgaria EOOD

SoftServe е международна IT компания, специализираща в разработването на софтуер и предоставянето на консултантски услуги, и оперираща на световния пазар от повече от две десетилетия.
SoftServe кандидатства с проекта си Storyteller, вътрешна разработка на SoftServe България. Платформата Storyteller бива използванa от всички офиси на SoftServe, с общ брой служители над 6300 души. Проектът е глобален и с потенциал за разпространение за продажба към външни организации за целите на техния собствен бизнес. Положителният имидж на платформата за продажби Storyteller бива оценен от B2B Media с 2-ро място в категория „Технологична иновация на годината“ за 2018-та година.
Инструментът за продажби Storyteller е разработен от екип на SoftServe като една от иновационните инициативи на компанията. Уникалността на продукта се състои във възможността за постигане на всички ключови бизнес цели в процеса на продажба, включително продажби, които следват заложен алгоритъм от стъпки и създаване на съдържание, внедряване на „ръководени“ екипи по продажбите, както и получаване на задълбочена информация за бизнес процесите на клиента, основана на обективни данни.
Целта на SoftServe беше продуктът да се използва от 60% от хората в екипите по продажби на глобално ниво през първите 3 месеца след пускането на първата версия на продукта (март 2018-та), което бе постигнато. До третото тримесечие на 2019-та се очаква процентът да се качи на 95% и 70% от споделеното съдържание да бъде разглеждано от клиентите на компанията в удобно за тях време.
Получената безценна информация, извлечена от поведението на клиентите разкрива техните интереси, нагласа и потребности, което дава отлична възможност за създаване на уникална стратегия към всеки един от тях по отношение на продажбите.
Продуктът може да се използва по 2 начина:
Уеб приложението е проектирано за интуитивна работа в уеб среда и поддържа всички типове устройства.
Мобилното приложение за iPad поддържа и офлайн режим, така че SoftServe да търси клиенти, да научава повече за решенията и услугите на съответната компания, дори когато няма интернет връзка.
Наподобяващият игра интерфейс на Storyteller предлага една среда на съревнование, която значително мотивира и подобрява представянето на екипите ни. Разработена е скала, която показва какъв е успехът с определен клиент, колко време е прекарал в гледане на презентация, дали я е препращал на негов колега. По този начин можем да съдим не само кой конкретен човек от продажби се е справил добре, но и доколко самият клиент е вложил време в изпратената през Storyteller презентация. Данните се събират от системата и се оценяват, за да може да се работи по по-нататъшни подобрения на софтуера. Storyteller работи за развитието както на кадрите по продажби в SoftServe, така и за увеличаване на удовлетвореността на клиента, което се асоциира и с увеличаване на приходите на компанията. Storyteller има и модул за самообучение, който може да се използва за надграждане на знанията и оценка, както и страница с новини и панел за администрация.
Положителната перспектива пред компанията е диктуване на нови правила в сферата на продажбите, стремеж към пълно покриване на нуждите на клиента. Резултатите в тази насока са видими и в момента.
1) https://softserve.softservestoryteller.com/shared/view/3828/406#/
2) https://drive.google.com/file/d/1U69V5TZsYFe9OY52Ezi1NL81y5Ra91c7/view?usp=sharing

 

Аетърнити Венчърс https://www.aeternity-ventures.com/

Аетърнити Венчърс

Aeternity Ventures е базирана в България компания, която инвестира и подпомага блокчейн проекти. През 2018 организирахме първия в света децентрализиран инкубатор за блокчейн стартъпи в София. Събрахме 17 екипа от цял свят за няколко седмичен акселератор, като накрая селектирахме 9 проекта, на които предоставихме оферти за инвестиция, надхвърлящи 1 милион долара. Проектите са от България, Кения, Словения, Хърватия и Германия. Екипите имаха възможността по време на престоя си в София да се запознаят и обменят идеи с представители на българската и европейска стартъп и блокчейн сцена.

Три от проектите, в които инвестираме като компания, са от България - NOBLE, WeiDEX и TraDEX Social, като ги подкрепяме както финансово, така в частта маркетинг, бизнес и софтуерна разработка. Всеки един от екипите получава възможността да участва безплатно на събития из целия свят, на които ние като компания сме партньори. В допълнение те получават и ПР представяне във водещи световни блокчейн медии.

Това да базираме фирмата си в София не е случайност. Нашата цел е да развиваме и да инвестираме в местната екосистема. Имаме партньорства с различни проспериращи български компании, неправителствени организации и образователни институции. Една от тях е Софт Уни, с които си партнираме за реализацията на първия в България курс за блокчейн технологии начално ниво. През изминалата година предоставихме и 10 безплатни стипендии на хора с интерес към технологията.
Наш партньор е и Българската Асоциация за Предприемачи и Стартиращи Бизнеси (BESCO), с които работим активно за подобряване на условията за предприемачи и инвеститори в страната ни.
Не на последно място, нашият Управител - Никола Стоянов, е официален съветник на Република България по въпросите за Блокчейн технологията.
Aeternity Ventures получи награда от Central European Awards за инвеститор на годината за България през 2018.

Империя Онлайн ЕАД http://www.imperiaonline.bg

Империя Онлайн ЕАД

Империя Онлайн е най-голямата компания за разработка и разпространение на игри, стартирала в България, част от шведска група от независими студиа от септември 2018 г. С 25 игри на уеб, мобилни и социални платформи и над 45 милиона потребители в световен мащаб, компанията е била изложител, спонсор и лектор на над 50 гейм конвенции, има две отличия от Deloitte, награда за „Успешен български ИКТ продукт 2017“ и „Корпоративна отговорност“ от БАИТ и „Най-добро гейминг приложение“ от Webit. За 2017 г. компанията отбелязва приходи 10.8 млн. лв. при печалба 166 хил. лв., с което допринася за развитието на ИКТ индустрията в България. 
Стратегическите игри на компанията са преведени на 30 езика, разпространяват се в 190 държави и сред дългогодишните ни партньори са Apple, Google, Microsoft, Facebook, Samsung, Huawei, Mail.Ru Group,  Steam и много други. Разработваме скъпи и качествени продукти, които предлагаме безплатно по цял свят и най-вече в САЩ, Русия, Бразилия, Турция, България, Италия, Полша и Хърватия. Именно тези постижения са причината шведската компания Stillfront Group да придобие българското студио срещу 10 млн. евро. Тази сделка е прецедент за българската гейм индустрия и е в топ 5 за ИТ индустрията в България. 
Екипът на Империя Онлайн нарасна значително, увеличавайки приходите си четворно между 2011 и 2014 година, благодарение на завършили академията ИТ Таланти. ИТ Таланти организира 10-ти пореден сезон на безплатната академия, създава над 200 готови за работа, силно мотивирани ИТ професионалисти всяка година, 95% от тях са наети на работа от над 80 компании. Спомагаме развитието на ИКТ сектора, като увеличаваме броя на квалифицираните специалисти в България. През 2017 г. ИТ Таланти стартира и в Бургас с подкрепата на общината. Смятаме да продължаваме да се конкурираме именно с  конгломератите от гейм индустрията, а като част от Stillfront Group специалните лагери за подготовка на програмисти придобиват още по-голямо значение, защото подобен академичен феномен, решаващ глада за кадри, няма в другите държави.
Създадохме Imperia Online engine или "ИО машина" за MMO игри в реално време- инвестиция от 1‘280‘000 човекочасове. Основните архитекти са част от екипа повече от 12 години. "ИО машината" е уникален двигател за MMO стратегии в реално време, независим от услуги на трети страни като Google Analytics, AppsFlyer, Zendesk, UnityAds; лесно се променят и създават нови заглавия; работи на собствената ни частна инфраструктура, правейки я достъпна и лесна за мащабиране; дава ни 4 пъти по-бързо време за реакция от конкурентите (<80ms); независими сме от платформата на крайния потребител; вградени са всички системи за поддръжка. Справяме се успешно с адаптацията на игрите си за външните пазари. Рaбoтим в тясно сътрудничество c дъщepните дpyжecтвa от групата на Stillfront в Гepмaния, Beлиĸoбpитaния, Maлтa, Щaтитe, Oбeдинeнитe Аpaбcĸи Емиpcтвa, Йopдaния и Pyмъния.
Докато страстта и ентусиазмът са необходими фактори за всички разработчици, ние предусещаме очакванията на играчите, проектираме игрите преди разработката им, оценяваме данните след тестване с малка част от играчите и вземаме решения за бизнеса на база реални статистики. Компанията е изградила доказани знания и опит и повтаря успеха през годините, с което допринася за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света.

 

Микар Иновейшън http://micar21.com/

Микар Иновейшън

Микар Иновейшън (Micar21) е сред 250-те компании, включени в глобалното проучване „Computer-Aided Drug Discovery Services Market 2018-2030“ на световноизвестната агенция за анализи на пазара Roots Analysis, която публикува изследване за основните играчи при откриване на нови лекарствени молекули в световен мащаб за периода 2018 – 2030 година. Нашата компания Микар Иновейшън е една от 250 -те световни компании – наред с компании като Новартис, Санофи, Мерк и други.
Микар Иновейшън (Micar21) е „фабрика“ за намиране на нови лекарствени молекули. Компанията е намерила ниша, в която е в състояние да създаде голямо обществено въздействие, като подобри качеството на живот чрез нови лекарствени малки молекули на блокбъстър лекарства за голям клас болести. Микар Иновейшън се фокусира върху неклиничните доказвания на нови лекарствени молекули в предклиничните постижения в областта на научноизследователската и развойната дейност и постигането на успех в области като неврологията, онкологията, сърдечно-съдовата система, дерматологията, редките заболявания. Micar21 е основната платформа за откриване на кандидати за нови малки лекарствени молекули. Бизнес моделът се основава на патентоване на новооткритите молекули, а лицензите се предоставят впоследствие на търговски партньори (биг фарма компании). Другият модел е създаването на нови spin-out компании, които да развиват новата лекарствена молекула до клинично доказване на концепция и последваща продажба/лицензиране на патента.
http://investsofia.com/sofiyskata-micar21-e-sred-250-te-kompanii-vklyucheni-v-globalnoto-prouchvane-uslugi-za-otkrivane-na-novi-lekarstveni-molekuli-2018-2030-g/

Микроуебър ООД / Microweber Ltd. https://microweber.com/

Микроуебър ООД / Microweber Ltd.

Компанията Микроуебър ООД е създадена през април 2012 г. Целта на създателите, при стартирането на проекта, е да се осигури на потребителите възможността те сами да могат да създават и контролират съдържание и сайтове в интернет, без да е необходимо да имат специалните познания за това. За целта се изгражда open-source платформата Microweber. Платформата има възможност за лесно прехвърляне на съдържанието от Wordpress сайтове, както и други подобни системи, като SquareSpace например. Има и възможност за интеграция на Excel таблици. От пускането на платформата до сега има над 30 000 инсталации по света, хиляди коментари и привърженици. Налични са преводи на 8 езика. Microweber има безплатна версия, която включва 500 MB пространство и безплатен събдомейн. Потребителите на безплатния вариант нямат ограничения и имат достъп до всички модули, както и възможността да добавят неограничен брой сайтове. Microweber има амбицията и потенциала да промени изцяло начина на публикуване на информация в Интернет и е вдъхновен от реалните нужди на потребителите. Microweber е качествена алтернатива с отворен код, която е еднакво функционална и за блогъри, и за онлайн търговци.
Постижения: Powerful Website Builder & Open Source CMS www.microweber.com; Топ 100 стартиращи компании в Европа; Топ 10 стартиращи компании в България; Номинация от Forbes Bulgaria 2017; Категория Software Development ( 2 място ); Скрипт на деня от Softaculous (най-големия каталог за софтуерни продукти); Топ 12 opensource CMS системи в света и др.
Линкове: https://en.wikipedia.org/wiki/Microweber; https://microweber.com/; https://github.com/microweber/microweber

Мобайл Системс https://www.mobisystems.com

Мобайл Системс

Мобайл Системс (запазена марка MobiSystems) българска ИТ компания, която реализира собствените си софтуерни продукти в буквално всяка една държава в света. Приложенията ни са в сферата на бизнеса и продуктивността, като броят на потребителите ни в световен мащаб е над 500 милиона. Изградили сме стратегически партньорства със Sony, Alcatel, Sharp, Toshiba, Kyocera, Panasonic, ZTE, Allo, AT§Т, Verizon, Oxford University Press, Collins и тн
Основните ни пазари са Япония, Индия, Русия, Германия, Франция, САЩ, Бразилия и Мексико. Имаме силно присъствие и в интересни от политическа гледна точка държави като Иран, където имаме над 3 милиона потребителя само на местния електронен магазин Cafe Bazaar.
*Флагманът на фирмата, офисният пакет OfficeSuite ( Android) се радва на над 300 милиона инсталации, като е с водещи позиции в бизнес категорията на Google Play https://play.google.com/store/apps/category/BUSINESS?hl=en и е фабрично инсталиран на устройствата на Sony, Alcatel, Sharp, ZTE, Toshiba и тн.
OfficeSuite е разработен и за платформата iOS, като през 2018 има 30% YoY ръст, както в потребителите, така и в постъпленията. ( средна оценка на Apple App Store е 4.6/5)
*Вторият най-популярен продукт на MobiSystems, File Commander, има 100 М потребители и също е фабрично инсталиран на Sony https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobisystems.fileman&hl=en.
*През 2016г , компанията разработва Windows версиq на OfficeSuite, която заедно с OfficeSuite за Android, и с тази за iOS, образуват мулти-платформения OfficeSuite Now, чрез който MobiSystems набира и бизнес клиенти, в допълнение към милионите си индивидуални потребители. OfficeSuite за Windows вече е пре-инсталиран на 1.5 милиона устройства на производителите Prestigio. Сред имената на бизнес клиентите ни вече е и американската затрахователна компания MetLife. OfficeSuite вече е и предпочитан партньор на лаптопите ASUS, които са го включили в пакета препоръчни от тях приложения ( ASUS Giftbox), а през октомври 2018 беше приет и в портфорлиото на Windows Store, откъдето 700 М нови потребители ще имат достъп до OfficeSuite.
* Речниците ни, разработка между MobiSystems и Oxford University Press са сред водещите в света. Най-популярният ни речник, Oxfor Dictionary of English, има 50 M потребителя само на платформата Анhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobisystems.msdict.embedded.wireless.oxford.dictionaryofenglish&hl=en и още толкова на iOS.
Продуктите на MobiSystems се радват на високи потребителски оценки в електронните магазини ( OfficeSuite има над 1 057 000 потребителски ревюта в Google Play със средна оценка 4.3/5; File Commander има почти 800 000 ревюта с оценка 4.3/5, а Aqua Mail, а OfficeSuite iOS има 5 М потребителя и 7600 ревюта https://itunes.apple.com/us/app/officesuite-docs-sheets-pdf/id924005506?mt=8.
Не само потребителите, но и специализираните световни издания забелязват приложенията на MobiSystems, в прикачения файл можете да видите списък със световните технологични издания, които са публикували отзиви за наши продукти. През 2018 най-уважаваното световно технологично издание, TechRadar, отбеляза OfficeSuite като предпочитан офис пакет, https://www.techradar.com/news/best-office-suite-android ,а потребителите на най-големият сайт за бизнес ревюта, G2Crowd, са му дали също висока оценка 0 4.3/5 ( колкото е и на Google Play) https://www.g2crowd.com/products/mobisystems-inc-officesuite/reviews
Смятаме, че няма друга българска компания, която да има половин милиард потребители в целия свят, използващи продукт на високо ниво, пряк конкурент на Google и Microsoft, завзел 20% пазарен дял срещу двата технологични гиганта в пазарната ниша за офис пакети за Android.

Новини

28.02.2019

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

Церемонията по награждаване на победителите се проведе с участието на Президента на Република България Румен Радев     На официална церемония вчера бяха отличени победителите в...

11.02.2019

Известни са номинираните в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев   До крайния срок за регистрация в конкурса „Наградите на...

15.01.2019

120 кандидатури бяха подадени в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г.

120 регистрации от 97 личности, компании и институции бяха направени в конкурса  „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. до крайния срок за регистрация 24.00 ч. на 14 януари....

 

Златен спонсор

А1 България

Сребърен спонсор

Datecs B-Trust by Borica Unicredit Bulbank СуперХостинг.БГ Polycomp

Бронзов спонсор

Ciela Norma Индустриален и логистичен парк - Бургас Солитрон България Sofia Airport Center

Партньори

БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ БНР Българска национална телевизия TechNews ICT Media Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Национално сдружение на общините в Република България Eleven ПРЕДПРИЕМАЧ b2b Media Sofia Tech Park Национален център за безопасен интернет Innovation Starter JA Bulgaria LaunchHub Smartnews Newbusiness.bg Pixelmedia.bg Bulgarian Startup Association