Начало Партньори Контакти Поверителност English

13-то издание

Конкурс Наградите на БАИТ за 2023 г.

Кандидатствай

Наградените в конкурса "Наградите на БАИТ за 2011 г."

Начало » Новини » Наградените в конкурса "Наградите на БАИТ за 2011 г."

27.01.2012

На специална церемония, която се проведе на 26 януари 2012 г. в Хотел „Хилтън”, БАИТ връчи годишните си награди за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии за 2011 г.

На церемонията присъстваше зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията  Валери Борисов. То връчи наградата в категорията  E-business на АБАТИ АД. Валери Борисов подари на Председателя на УС на БАИТ пътната карта за въвеждането на електронното правителство. Тя предстои да бъде предоставена на отделните ведомства за съгласуване.

Специалната награда отиде при бившия директор на Националната природо – математическа гимназия в София Петър Недевски, който е заемал този пост цели 27 години.

Списък на наградените по категории:

- Студентска разработка:  На екип в състав Герасим Григоров, Иван Казанджиев и Александър Зарков от МГУ „Св. Иван Рилски”;

- Образование: Мими Виденова, Учител по Информатика и ИТ в 73 СОУ «Владислав Граматик»;

- Образование: Училище по роботика „Robopartans”, София;

- Журналистически принос - Печатни медии: Анелия Стоянова, списание CIO;

- Журналистически принос - Радио и телевизия: Димитър Анестев, bTV Media Group;

- Журналистически принос - Интернет издание: Асен Георгиев, в. Капитал;

- Публична администрация: Областна администрация Сливен;

- STARTUP компания: Нимеро ООД, София;

- Бизнес иновативност: Гаранционен фонд;

- E-business: АБАТИ АД, София;

- Мобилно решение: Списание „Мениджър”;

- Експортно ориентирана компания: Интерконсулт България ООД, София;

- Корпоративна и социална отговорност:  САП Лабс ЕООД;

- Специална награда: Петър Недевски, бивш дългогодишен директор на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов”, София.

 В прикачения файл ще намерите основанията на Комисията по избора за връчване на наградите на победителите в съответната категория.

Наградите на БАИТ се възстановяват след три годишно прекъсване. Последното връчване е било през 2008 г. Новият момент е увеличеният брой на категориите и възможността да участват компании, които не са членове на БАИТ.

Целта на променения формат е да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос за развитието на информационните и комуникационни технологии през 2011 г. Също БАИТ иска да покаже да широката общественост как информационните технологии са навлезли във всички свери на нашия живот и как чрез тяхното развитие се пестят пари на данъкоплатците, повишава се конкурентоспособността на бизнеса.

Конкурсът тази година беше обвързан и с благотворителна кауза. Той подкрепи благотворителната инициатива на Сдружение „Приятели на хора в неравностойно положение”. По време на церемонията бяха изложени за продажба картини на художника Цветан Кацарски. Бяха продадени 6 картини на обща стойност 1300 лв. Средствата от продажбите са предназначени за обзавеждането на грънчарска работилница и кухня, където хората със специални нужди, чрез арт и трудова терапия, ще могат по-лесно да се интегрират в обществото.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ за 2011 г.” се проведоха с подкрепата на Майкрософт България, Спектър Нет, Мусала Софт и Фрекълз и с медийното партньорство на Сomputerworld.bg, БНР, в. Новинар, Дарик нюз, Bulgaria On Air TV, Computer.

Новини

24.02.2023

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

На официална церемония снощи бяха отличени победилите в отделните категории от конкурса "Наградите на БАИТ" за 2022 г.  Президентът на Република България Румен Радев връчи...

07.02.2023

Известни са номинираните в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

Приключи работата на журито и вече са известни номинираните в отделните категории на „Наградите на БАИТ“ за 2022 г. Имената и проектите на номинираните могат да бъдат намерени в...

12.01.2023

78 кандидатури за „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

78 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в „Наградите на БАИТ“ за 2022 г. Най-много са подадените проекти в категорията...

 

Със специалното участие на bTalks

bTalks

Сребърен спонсор

Datecs Акронис България Shelly Group Telelink

Бронзов спонсор

Ciela Norma Интер Карс България

Партньори

БНР Bloomberg TV Bulgaria TechNews Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия НСОРБ Мениджър b2b Media Sofia Tech Park ПРЕДПРИЕМАЧ Pixelmedia.bg Инженер.bg ДигиталнаИндустрия.bg БТПП Tech.Offnews.bg БСК Uchi.bg DevStyler Кариери