Начало Партньори Контакти Поверителност English

13-то издание

Конкурс Наградите на БАИТ за 2023 г.

Кандидатствай

Участници

Начало » Участници» STARTUP Компания

STARTUP Компания

BeVine https://bevine.wine/

Име на проекта

Bevine LTD

Изпълнител на проекта

BeVine

BeVine

BeVine предлага система за подпомагане вземането на решения за лозари, търсещи оптимизация на производствените си разходи и качествен добив. BeVine е проектиран да бъде инструмент за прецизно земеделие, който използва дистанционно наблюдение на условията на околната среда и ги комбинира с модели за прогнозиране. Софтуерното решение на BeVine за прецизно лозарство е предназначено да помогне на агрономите, лозарите и винопроизводителите да вземат оптимални решения за своите лозови масиви. Софтуерът предоставя данни, анализ, препоръки въз основа на исторически данни, модели от индустрията и експертен опит вградени в едно решението. BeVine е вашият личен асистент на една ръка разстояние. Нашата компания е единствената в България, която разработва такъв тип софтуерно решение.

Проектът не е участвал в предишните издания на конкурса

Иновативен, завършен, ИКТ продукт/услуга с пазарна реализация, гарантираща устойчивост

Софтуерното решение е иновативно за българския пазар, а и за световния пазар. Повечето компании, разработващи софтуери за лозаро-винарската промишленост се специализират единствено в лозарството, или във винарната. Стремежът ни е да затворим целият процес от лозовите насаждения  стигайки до бутилката, чрез QR код да се проследи целият жизнен цикъл на виното. Нашия софтуер позволява  оптимизиране на разходите както за работна ръка в лозята, така и за препарати за растителна защита. През изминалите две години наши клиенти показаха впечатляващи резултати като намалиха третиранията в лозята, намалиха разхода за работна ръка, а също така и спестиха разходи за гориво на трактори и автомобили.

Бързо навлизаща на пазара и разпознаваема от клиенти и партньори

Нашата компания вече е все по-разпознаваема на Българския пазар. Работим с партньорски компании, занимаващи се с хардуерна част, а именно - метеостанции. Ключови партньори имаме в Канада и Италия, които предлагат нашето софтуерно решение на териториите на двете държави.
Releva PLC https://releva.ai/

Име на проекта

Releva PLC

Изпълнител на проекта

Releva PLC
Релева е високотехнологично решение за персонализация, което предоставя инструменти за устойчив растеж на онлайн търговията. Компанията предоставя платформа за маркетингова автоматизация, която персонализира уебсайта и всеки етап от потребителското преживяване, като използва мултиканалния подход и цели да увеличи конверсиите, средните стойности на поръчките и постига изключително висока възвръщаемост на инвестицията (ROI).

Проектът не е участвал в предишните издания на конкурса

Иновативен, завършен, ИКТ продукт/услуга с пазарна реализация, гарантираща устойчивост

Релева е подходяща за големи, средни и малки брандове, като покрива над 80% от всички онлайн магазини.
Релева персонализира мултиканалната комуникация на бранда, което води до увеличаване на конверсиите, средната стойност на поръчката, помага за постигането на повече резултати с по-малко усилия чрез оптимизиране на времето и разходите, увеличава ангажираността чрез различни маркетингови канали - избиране на най-подходящите канали, съобщение и време, което бранда да използва за своите клиенти.

Бързо навлизаща на пазара и разпознаваема от клиенти и партньори

Клиентите на Релева включват стотици брандове от България, Гърция, Румъния, Албания и Турция, като в момента фокусът на компанията е Германия, Щатите и Югоизточна Азия. Част от компаниите в България, които работят с платформата са търговци като Ebag, Aiko, Moemax, T-market, Badu, Gang, Ivet, Creative, Tehnomix. Също така Релева развива своята партньорска програма, която включва партньори от България, Гърция, Румъния, Хърватия, Турция, Македония, Германия, Индонезия, Албания.
TRACEGROUND https://www.traceground.com

Име на проекта

TRACEGROUND

Изпълнител на проекта

TRACEGROUND LTD.

TRACEGROUND

TRACEGROUND е децентрализирана умна система за проследяване на произхода и качеството на храната от засаждането до трапезата. Иновативната платформа работи посредством QR код, който носи пълната информация за произхода на семената, условията, при които са отгледани, точна локация на фермата, където са израснали, последващото им транспортиране и начин на доставка и съхранение в конкретния супермаркет, откъдето крайният потребител се снабдява с дадената стока. Продуктът е насочен, както към крайните потребители на храни, така и към бизнеса. TRACEGROUND дава възможност на производителите да оптимизират разходите си, контролират продукцията във всеки момент от хранителната верига и да гарантират качеството на продукцията си пред крайните подребители с надеждна и сигурна информация за целия процес от посяването на семето, преработването, доставката, магазина, чак до трапезата на потребителя. Освен това TRACEGROUND е дигитален инструмент за управление, който служи за проследяване и менажиране на селскостопанските хранителни продукти, техния износ и продажби като дава възможност на търговските партньори и официалните органи в страната и извън нея да ускорят административните и митническите процедури, улеснят обмена на информация и проследяването на движението на доставките.

Проектът не е участвал в предишните издания на конкурса

Иновативен, завършен, ИКТ продукт/услуга с пазарна реализация, гарантираща устойчивост

TRACEGROUND е иновативен проект, изцяло базиран на блокчейн технология за осигуряване на достоверността на данните в реално време и гарантиране на невъзможност от компроментиране на информацията, което прави продукта единствен на българския пазар. Децентрализираната система има за цел да затвори целия процес като подпомага дигитализацията на земеделието и ефективното управление и контрол от страна на фермерите и осигурява пълна информация, гарантираща качеството и безопасността на продуктите, преработването, доставката и съхранението в магазините до трапезата на всеки потребител. Проектът допринася за подобряване на прозрачността на веригата за доставка на храни.

Бързо навлизаща на пазара и разпознаваема от клиенти и партньори

TRACEGROUND е бързо навлизащ на пазара български стартъп от 2023 година. Основни партньори на компанията са международния гигант в опаковъчната индустрия - DS Smith и най-големия ритейлър у нас – Kaufland. В момента проследяването се извършва предимно на пресния спанак от марката „БРЕЙ“ като продължаваме постепенното имплементиране на проследяващите качеството кодове на TRACEGROUND върху всички свежи плодове, зеленчуци и подправки, както и на цялата продуктова гама от собствената марка „БРЕЙ“ на Kaufland. Освен това нашите QR кодове са имплементирани сред 12 други български зеленчукопроизводители и постепенно навлизаме и набираме популярност сред българските фермери.

XTATIC Health https://xtatichealth.com

Име на проекта

XTATIC Health

Изпълнител на проекта

Делян Стоянов, Николай Методиев, BGO Software

XTATIC Health

XTATIC Health е студентски проект, който специализира в healthcare content marketing, създаване и оптимизиране на съдържание за бизнеси в здравеопазването. Таргетираме фармацевтични компании, компании за медицински устройства, и софтуерни компании, които специализират в изработката на медицински софтуери. С нашите услуги им помагаме да достигнат до техния клиент по органичен начин без да влагат пари в реклама. Помагаме на нашите клиенти/партньори да постигнат поставените си цели (увеличаване на продажбите, на трафика към уебсайта, придобиване на нови клиенти, утвърждаване на брандовата идентичност) с помощта на качествено съдържание, което оптимизираме с помощта на SEO и други инструменти. Проектът ни ангажира студенти от различни медицински университети в България, като им помагаме да изкарват допълнителен доход, и им предоставяме конкурентноспособни знания за създаване на високоспециализирано медицински съдържание.

Проектът не е участвал в предишните издания на конкурса

Иновативен, завършен, ИКТ продукт/услуга с пазарна реализация, гарантираща устойчивост

Услугата ни е изключителна на българския пазар, тъй като е нишова и изисква кадри, които могат да създават качествено съдържание и имат нужните медицински знания. Ние помагаме на компаниите да ограничат огромните бюджети за реклама, като им предоставим качествено съдържание, което представлява техния бранд и привлича органичен трафик. Автоматизираме до голяма степен процесите на създаване и оптимизиране на съдържание с помощта на изкуствен интелект. От началото на дейността ни (февруари, 2023) сме генерирали около 30 000 оборот. Маржът ни на печалба е около 50%.

Бързо навлизаща на пазара и разпознаваема от клиенти и партньори

Привлякохме и задържахме като клиент следните компании: BGO Software - най-голямата българска софтуерна компания, която създава софтуер за медицински организации, Roche Bulgaria - българският клон на една от най-големите фармацевтични компании в света, Unicoms Switzerland - българският клон на фармацевтична компания, произвеждаща хранителни добавки и медицински устройства, Herbamedica - българска компания, производител на хранителни добавки, и други. С всяка една от компаниите имаме дългосрочни планове (повече от 1 година) за сътрудничество.

Xiro.bg https://xiro.bg/

Име на проекта

Xiro.bg

Изпълнител на проекта

КСИРО ЕООД

Xiro.bg

Xiro.bg е онлайн базирана платформа, която има за цел да създаде първото пространство в България, изцяло насочено и подпомагащо професионалното развитие на младите хора в страната. Xiro.bg е за прохождащите на пазара на труда и за тези, които са готови да им подадат ръка, като открият и развият техния потенциал. Основна задача на платформата е да подпомага завършващите образованието си да намират своя първи истински работодател, като проведат стаж/практика в реална бизнес среда. Чрез софтуера на Xiro.bg, компаниите откриват най-мотивираните, отговорни и способни личности сред следващите поколения, а организациите с нестопанска цел, които от години подкрепят и работят в полза на учениците и студентите в страната, достигат по-лесно до тях.

Проектът не е участвал в предишните издания на конкурса

Иновативен, завършен, ИКТ продукт/услуга с пазарна реализация, гарантираща устойчивост

Xiro.bg е първата платформа в България, която събира на едно място всички, които работят в полза на учениците и студентите в страната (независимо дали това са различни бизнес организации или такива с нестопанска цел) и да фокусира усилията им, като даде шанс на младите, да изградят своето по-добро бъдеще.
Xiro.bg помага и на бизнеса да открива по-лесно най-мотивираните, отговорни и способни личности сред следващите поколения, а на организациите с нестопанска цел, които също работят в полза на младите, но разчитат на лимитирана реклама, да достигат в пъти по-лесно до тях, отново напълно безплатно.

Бързо навлизаща на пазара и разпознаваема от клиенти и партньори

Xiro.bg успява да изгради мост в комуникацията между учениците и студентите и по-възрастните представители на бизнеса в страната, като им помога да „говорят на един език“. Първата версия на платформата излиза на пазара на 29.03.2023, като същата става достъпна за масовия потребител на 01.06.2023. Само за период от два месеца, Xiro.bg има над 22 хил. посещения и 18 400 уникални потребители. Клиенти на платформата са дружества като „УниКредит Булбанк“, „Кауфланд България“, „Аптеки Фрамар“, Фондация „Еврика“, “Либхер България” и други. До момента, в Xiro.bg има публикувани девет авторски статии с практическо съдържание и създадени над 300 уникални професионални биографии (CV).

МайндФит България ООД https://mindfit.bg/

Име на проекта

MindFit

Изпълнител на проекта

МайндФит България ООД

МайндФит България ООД

Цялостна услуга за подпомагане психичното здраве на служители в български компании. В услугата се включва използването на собствена платформа за разглеждане на специалисти и запазване и управление на сесии, провеждане на корпоративни уебинари по различни теми – както от екипа на МайндФит, така и от специалисти от мрежата психолози и психотерапевти.
В уеб платформата ни има филтри и търсене, с които потребителите да намират по-лесно подходящия за себе си специалист, а ако това не стане от първия път, може да сменя психолози и психотерапевти, докато не открие правилния.
В МайндФит гарантираме за качеството на специалистите в нашата мрежа, защото имаме собствен детайлен процес по подбор, взимащ предвид образование/квалификации, опит, поведение, мисия и визия. Поради липса на закон за психотерапията в България, този скрийнинг процес е от първостепенна важност. Платформата ни няма еквивалент в България и това е доказано и чрез размера на нашите компании-клиенти, сред които са Sutherland и MentorMate.
До момента достигането до клиенти е най-вече чрез препоръки от доволни потребители, както и чрез добро позициониране в медии и търсещи машини. Залагаме на стойностно оригинално съдържание в блога си, участие в конференции – както като посетители, така и като лектори, а разчитаме и на партньорства като тези с УНСС и БСК.

Проектът не е участвал в предишните издания на конкурса

Иновативен, завършен, ИКТ продукт/услуга с пазарна реализация, гарантираща устойчивост

MindFit е завършена и напълно функционираща услуга, иновативна за българския пазар поради спецификата на полето на дейност и голямата отговорност, която носи със себе си. Услугата функционира в съчетание със софтуерен продукт - едноименната уеб платформа, даваща достъп на абонираните служители в компании-клиенти до мрежа от подбрани специалисти в сферата на психичното здраве. В платформата потребителите имат възможност да разглеждат каталога със специалисти, да филтрират и търсят по редица критерии и да запазят час с избран от тях психолог или психотерапевт. Друга иновативна страна на MindFit е собственият ни метод за подбор на специалисти.

Бързо навлизаща на пазара и разпознаваема от клиенти и партньори

Броят на корпоративните клиенти расте ежегодно, както и приходите. Корпоративните клиенти са близо 20, като сред тях има големи като MentorMate, Sutherland, Tick42 и Snapshot Games. MindFit е все по-разпознаваем бизнес, спечелил редица награди на българска и европейска територия, а каузата на екипа, свързана с премахването на стигмата над психичното здраве, вече отбелязва сериозни резултати както според медиите, така и на индивидуално равнище: според крайни потребители и психолози/психотерапевти.

Новини

28.02.2024

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г.

На официална церемония снощи бяха отличени победителите в отделните категории на Наградите на БАИТ за 2023 г. Христо Борисов, главен изпълнителен директор и основател на Payhawk, първата...

15.01.2024

Известни са номинираните в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г.

След гласуването на журито вече са известни номинираните в отделните категории на Наградите на БАИТ за 2023 г. Имената и проектите на селектираните могат да бъдат намерени в секция Номинирани на...

18.12.2023

72 кандидатури участват в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г.

72 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в „Наградите на БАИТ“ за 2023 г.   Със 17 кандидатури като най-оспорвана в...

 

Златен спонсор

Vivacom

Сребърен спонсор

Datecs Акронис България Shelly Group Telelink Business Services

Бронзов спонсор

Ciela Norma Интер Карс България Кантек Storpool Storage

Със съдействието на bTalks

bTalks

Партньори

БНР Bloomberg TV Bulgaria TechNews Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия НСОРБ Мениджър b2b Media Sofia Tech Park ПРЕДПРИЕМАЧ Pixelmedia.bg Инженер.bg ДигиталнаИндустрия.bg БТПП Tech.Offnews.bg БСК Uchi.bg Кариери Лидер.БГ Дигитални истории Digitalk Zone4Tech DevStyler