Начало Партньори Контакти Поверителност English

8-мо издание

Конкурс Наградите на БАИТ за 2018 г.

Кандидатствай

Участници

Начало » Участници» Общинска администрация

Общинска администрация

Община Поморие http://www.pomorie.bg

Община Поморие


Смятаме, че Община Поморие е достойна да бъде удостоена с награда, поради усилията, които положи през 2018 г. за внедряването на smart система за видеонаблюдение на територията на общината. "Умната система" е една от водещите технологии в света. Използвана е в над 60 страни, като са инсталирани повече от 16 милиона камери от този тип.
Преди да бъде пусната официално, близо година системата работеше тестово, за да се убедим, че това наистина е съвременно технологично решение, което осигурява не просто камери, а цялостна система от ново поколение. Всички технически устройства заедно с аналитичния софтуер формират изкуствен интелект, чрез който автоматично може да се следи трафикът по пътищата, да се разпознават регистрационни номера на автомобили и да се сравняват в реално време с база данни на МВР, както и да се засичат опасни обекти, да се сигнализира за забравен багаж, да се разпознават лица и други. Например, ако човек е паднал някъде, системата ще даде аларма. За това и центърът е базиран в Районното полицейско управление, за да може служителят, който е на смяна да предприеме своевременно необходимите мерки.
Освен това, този изкуствен интелект дава възможност не само да се записва регистрационният номер на автомобила, но и ако автомобилът е пуснат за издирване, по предварително зададена логика, системата го засича и дава информация къде е минала и кога.
Хубавото е, че камерите са 5-мегапикселови, PTZ-управляеми с 360-градусово покритие и записват случващото се през деня и нощта за период от минимум 60 дни. Камерите имат 30 пъти оптичен зуум, което значи, че на 300 метра може да се види зеницата на човешкото око. Разполагаме с 50 камери, на 24 точки за наблюдение и 2 месеца запис. Т.е всяко едно събитие може да послужи на МВР да си свърши по-ефективно работата.
Слабото място на техниката за видеонаблюдение обикновено е, че се инвестира първоначално, а в последствие камерите изгарят, появяват се други неизправности и ефектът отслабва. Ценното при нас е, че компанията, която внедри системата, има отговорност в следващите 5 години да я поддържа. И най-важното е, че системата ни е адаптивна, т.е може да се надгражда и постоянно да се слагат допълнителни точки за наблюдение.
Чрез съвременното оборудване по инициатива на кмета Иван Алексиев целим да повишим сигурността по пътищата на територията на общината. Освен това, според статистиките видеонаблюдението допринася за това битовата престъпност да намалее с от 30 до 50 на сто. Очакванията са модерната система да подобри взаимодействието между службите за сигурност в община Поморие, да им позволи да са по-гъвкави и да реагират бързо при проблем, да им осигури информация в реално време и така да подпомогне работата им.
По-подробно може да се запознаете тук:
https://www.pomorie.bg/41759/premierat-borisov-inspektira-novata-sistema-za-videonablyudenie-i-saniranite-sgradi-na-politsiyata-i-pozharnata-v-pomorie/
https://www.pomorie.bg/41548/48-novi-kameri-v-pomorie-shte-pomagat-za-sigurnostta-i-spokoystvieto-na-zhitelite-i-gostite-na-grada/
 

Община Созопол https://www.sozopol.bg

Община Созопол

С нова културно-информационна система посрещна своите гости Община Созопол през този туристически сезон.
Системата BeNet доставя директно на мобилните устройства на туристите (телефони, таблети) информация за събития, развлечения, услуги и местни забележителности. Сигналът се излъчва чрез „комуникативни“ стълбове за улично осветление, обозначени с индикативни сребристи табели със знака BeNet.
BeNet помага на посетителите бързо да се ориентират в богатото разнообразие от предлагани услуги и туристически забележителности.
С реализация на тази иновативна система, Община Созопол изпълнява една от основните си задачи - бърз и лесен достъп до информираност на своите жители и гости.

Новини

17.12.2018

Остават 4 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г.

Към този момент има подадени кандидатури в 7 категории на конкурса. Регистрациите са в категориите Образователна награда, Журналистически принос, Младежка награда, Държавна администрация, Общинска...

04.12.2018

Впечатляващи ИТ проекти са сред първите кандидати за отличия в конкурса “Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

8-мото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. продължава традицията да събира иновативни проекти и интересни практики, които вече функционират в България и носят добавена...

06.11.2018

Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г.

Продължава регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии (ИКТ). Първата кандидатура вече...

 

Златен спонсор

А1 България

Сребърен спонсор

Datecs B-Trust by Borica Unicredit Bulbank СуперХостинг.БГ Polycomp

Бронзов спонсор

Ciela Norma Индустриален и логистичен парк - Бургас Солитрон България Sofia Airport Center

Партньори

БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ БНР Българска национална телевизия TechNews ICT Media Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Национално сдружение на общините в Република България Eleven ПРЕДПРИЕМАЧ b2b Media Sofia Tech Park Национален център за безопасен интернет Innovation Starter JA Bulgaria eventsmedia.bg LaunchHub Smartnews Newbusiness.bg Pixelmedia.bg Bulgarian Startup Association