Начало Партньори Контакти Поверителност English

8-мо издание

Конкурс Наградите на БАИТ за 2018 г.

Кандидатствай

Участници

Начало » Участници» Start Up Компания

Start Up Компания

"КънектидБин" ООД https://www.connectedbin.eu/bg/

"КънектидБин" ООД

ConnectedBin е българско IoT решение за "умно" управление на отпадъците. То позволява дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване да станат от реактивни про-активни. По този начин значително се намаляват разходите за тези дейности, при повишаване на качеството на услугата и по-ефективно изразходване на публичните средства. Технологията също така позволява своевременно да се реагира на инциденти (пожари, вандализация, препълване на контейнерите и пр.).
От техническа гледна точка, хардуерът е реализиран на модулен принцип, което позволява бързо и лесно решението да бъде адаптирано към нуждите на различни сегменти от индустрията. Също така, на негова база лесно могат да бъдат разработени и внедрени допълнителни решения за умни градове – наблюдение на качеството на въздуха (вече е наличен прототип), системи за ранно предупреждение от наводнения и пр.
Софтуерната част от решението е базирана на най-съвременни технологии и подходи при изграждането на облачни системи.

Причините, поради която смятаме, че нашата компания заслужава наградата в категорията „Start Up Компания“ са:
- Продуктът е първото изцяло проектирано, произведено и пуснато на пазара българско решение в тази индустрия;
- Решението вече успешно е изпитано в реални условия и е намерило първите си клиенти;
- В реализацията му са участвали само български специалисти;
- Адресира по модерен и високотехнологичен начин индустрия с ниска степен на автоматизация и използване на ИКТ решения;
- Има пряко отражение върху качеството на живот на българските граждани, а също така и върху ефективното изразходване на публични средства;
- Широкото му приложение ще подпомогне страната в постигането на договорените на международно ниво ангажименти за намаляване на обема генерирани отпадъци и по ефективното им оползотворяване чрез рециклиране.
15БГ https://15togo.com/

15БГ

Екипът на 15БГ разработва иновативното приложение 15toGO, което спомага на пътешествениците да се свързват помежду си и заедно да резервират организирани пътувания по целия свят. Благодарение на възможността да комуникират помежду си предварително, те могат да се опознаят преди самото пътуване, премахвайки по този начин опасността да се окажат в компания, която не е подходяща за тях. От друга страна, на тях им биват предоставени множество оферти според техните интереси в областта на спорта, културата, историята и т.н. Ниската комисионна, с която работим, позволява на тур-операторите да предлагат по-ниски цени, както и да бъдат във връзка със своите клиенти от самото начало, персонализирайки така пътуванията специално за тях. Вярваме, че социалният елемент в нашия проект може да промени изцяло организираните пътувания и да помогне на местните тур оператори да запълват своите квоти за отрицателно време.

Екипът ни съумя да спечели престижното второ място за най-иновативен проект в областта на туристическия бранш на конкурса за стартъпи TravelForward, спонсориран от Amadeus. Конкурсът се проведе по време на най-голямото B2B събитие за туризъм в света, провеждано в Лондон - World Travel Market. По този начин съумяхме да поставим за пореден път България на световната карта за високи технологии. В рамките на 3 седмици след това над 2 хиляди души от цял свят свалиха приложението, преди да сме започнали нашата маркетингова кампания дори. Уверени сме, че това са само първите стъпки на 15toGO, приложение, което има реалния потенциал да се превърне в проект от ранга на TripAdvisor и AirBnB. Смятаме, че отговаряме на всички изисквания за наградата БАИТ в категорията `Start Up Компания` и вярваме, че бихме били достойни нейни носители.

Можете да свалите нашето приложение от следния линк както за iOS, така и за Android, за да се уверите в неговите качества:
https://15togo.page.link/download

AirLief App / Air Solutions Ltd. https://airlief.com/

AirLief App / Air Solutions Ltd.

При опазването на здравето най-обхватно въздействие имат информирането и профилактиката, които спестяват разходи от предотвратените в последствие болести.

Според здравни експерти, мръсният въздух е причинител на астма, алергии, диабет, инфаркт, деменция и няколко вида рак. България е сред страните с най-много болести, вследствие на мръсен въздух на глава от населението.

Мобилното приложение AirLief е социална иновация, разработена за Андроид и iOS съвместно с лекари. Апликацията комбинира по нов начин информация за качеството на въздуха в момента, здравна информация и персонализирани съвети за предпазване. Съветите са прагматични, разделени в групи и се сменят спрямо степента на замърсяване. Отчетени са различните начини, по които замърсителите във въздуха влияят на здравите и по-чувствителните групи. Според здравните експерти спазването на тези съвети в дългосрочен план биха имали висок положителен ефект върху здравето.

Приложението е сваляно над 10000 пъти, като в момента има над 3000 активни потребителя на Андроид и iOS устройства. Често приложението бе класирано в топ класацията за категория си, като специално за iOS излезе няколко пъти и на първо място в категорията си.

Потребителите са от над 30 държави. По брой потребители има най-много от България, следвани от САЩ, Индия, Румъния и Германия.

След пускането на MVP модела през април, идеята бе валидирана и на базата на обратна връзка от потребителите направихме подобрена втора версия през декември. Разположихме всички датчици на специално разработена от нас карта на Google Maps и Apple Maps. Данните от станциите са приведени в разбираем вид. Има дашборд с 3 любими дестинации за следене, новини и др.
Направихме възможно приложението да работи и без задаване на геолокация или персонализиране за по-чувствителните към споделяне на данни потребители.

Здравен аспект.
Съвместната работа с лекарите доведе до 74 съвета, разделени в различни групи. Създадени са методи за класификация и споделяне на съветите, така че да могат да се правят анализи от здравните специалисти. Мръсният въздух влияе по различен начин на здрави и болни, активно и неактивно спортуващи на открито, поради това апликацията категоризира потребителя и дава персонализирани информация и съвети за него. Данните, които потребителят дава са анонимни и те се съхраняват само на неговото мобилно устройство.

Информация за въздуха.
Приложението работи с информация от стандартизирани и граждански станции. Има информация за градове и села в 75 държави. Данните за ФПЧ, S02, CO2, NO2 озон и други се преобразуват в индекс за качеството на въздуха, където максимума е 500. Той отразява как различните замърсители се отразяват на здравето (aqi в Wikipedia).

Сключили сме ключови партньорства с българското лекарско сдружение "Въздух за здраве", както и най-голямата лекарска организация за здраве и устойчивост в Европа HEAL (Env&Health). Технологичната лаборатория ЗараЛаб, както и европейския консорциум WEAR Sustain. Имаме ясен план за подобрение през 2019.

LimeChain https://limechain.tech/

LimeChain

LimeChain е софтуерна компания, която специализира в изграждането на блокчейн решения и продукти. Създадена от четирима приятели през септември 2017, фирмата се е разраснала 5 пъти в рамките на една година. Към днешна дата екипът наброява 20 човека, обособявайки LimeChain като една от деветте водещи компании в Европа за блокчейн решения. Трите основни насоки на компанията са:
1) Услуги:
Услугите на LimeChain имат за цел да разширят обхвата и влиянието на блокчейн технологията, правейки я все по-достъпна до все повече индустрии и общности чрез разработването на решения, насочени към бизнеса:
- Разработка на DApp приложения
- Разработка на публични и частни блокчейни
- Разработка и одит на така наречените “умни договори”
- Разработка на етапите, свързани със стартиране на ICO
2) Продукти:
В момента, компанията развива четири решения, като три от тях са все още в ранен етап. Продуктът, който в момента е работещ е EtherLime - софтуерно решение с отворен код, целящ да помогне на разработчиците на Етериум блокчейн платформата. Чрез създаването на този софтуер, LimeChain разрешава фундаментални проблемни точки при работа на Етериум. Това включва в пъти по-улеснено разработване, тестване и публикуване на така наречените умни договори (smart contracts). EtherLime бе разпознат като продукт, който несъмнено допринася за развитието на блокчейн технологиите като през септември 2018 получи финансиране от трите най-големи фондации в Етериум общността - Ethereum Community Fund, ETHPrize and Ethereum Foundation.
3) Образование:
Един от проектите, който компанията успя да стартира през 2018 е LimeAcademy - образователна платформа за професионалисти, които искат да придобият знания в сферата на блокчейн технологията. Академията стартира на 9 Октомври 2018 г. с първия по рода си майсторски клас, насочен към технически специалисти с няколко години опит зад гърба си. Класът бе организиран съвместно с Телерик Академия с идеята това да е най-цялостната мастер програма за блокчейн разработка в България. Освен обучение на технически лица, LimeAcademy предлага и корпоративни тренинги за запознаване с блокчейн технологията и нейните възможности, спрямо дадена проблематика.
За 2018 година, фирмата е постигнала: ключово партньорство с Aeternity, които се спряха на LimeChain като основен партньор за разработване на тяхната платформа; Бе споменавана като една от най-добрите блокчейн компании, редом до Microsoft, IBM и Corda; Получи две награди от участие в хакатона на Status.Im, състоял се в Прага през октомври 2018г; Отличие на Николай Тодоров, основател на компанията, в класацията 30 Под 30 на Форбс в категория бизнес; сертификацията на Георги Спасов, съосновател на компанията, като един от най-добрите блокчейн специалисти от академията на Consensys, блокчейн конгломерат; LimeChain основа и на най-голямата група от разработчици на Ethereum блокчейн.
От самото създаване, комапнията се фокусира изцяло в изграждането на репутация на лидер в областта. Това твърдение е подкрепено от създаването на мрежа от 20+ клиента от 3 континента. LimeChain е част от решението на глобални проблеми в сфери като изкуствен интелект, производство, интелектуална собственост, недвижими имоти, образование, здравеопазване, човешки ресурси и други. С оглед на възходящото търсене на специалисти, и експоненциалния ръст на екипа от самото начало, компанията е на път да се превърне в лидер на пазара през следващите 5 години.
LogSentinel https://logsentinel.com/

LogSentinel

LogSentinel е иновативна компания, която работи в областта на информационната сигурност и защитата на личните данни. Тя помага за усъвършенстването на информационните процеси по сигурност в организациите, постигайки високо ниво на съответствие със законовите регулации и стандартите за информационна сигурност. Въпреки краткото си време на пазара, компанията вече е получила множество отличия, както в България, така и в чужбина. LogSentinel печели наградата "Local Hero" на състезанието Elevator Lab Challenge, проведено от една от най-големите български банки - Райфайзенбанк България. По време на хакатона "Industry 4.0 Hackathon", проведен в Линц, Австрия, компанията изпъква сред конкурентите си и е наградена от Voestalpine - световна компания за технологии и капиталови стоки, оперираща в повече от 50 страни. Също така компанията е селектирана за един от финалистите в състезанието "Central European Startup Awards", в категорията "Best Blockchain Startup".
За по-малко от година, LogSentinel пуска на пазара два софтуерни продукта - SentinelTrails и SentinelDB, който целят да помогнат както на публичния, така и на частния сектор да предотвратят изтичане на информация.
SentinelTrails е революционно решение за съхранение на всички дигитални доказателства, свързани с бизнес дейностите, в частен блокчейн. По този начин се гарантира, че данните са защитени и не могат да бъдат модифицирани. Функционалността за засичане на аномално поведение служи като допълнителна превенция срещу изтичане на информация от страна на външни и вътрешни източници. SentinelTrails дава възможност на компаниите да извършват проследяване и мониторинг на бизнес процесите посредством агрегирано разглеждане на събития.
SentinelDB е съвременна база данни, която е реализирана на принципа на защита на данните на етапа на проектиране. Тя осигурява изключително високо ниво на сигурност, посредством сложен криптографски модел и изцяло отговаря на изискванията за съответствие с регулациите и стандартите за защита на личните данни. SentinelDB може да съхранява всякаква информация, но е особено ценна за съхраняването на лични данни и високо чувствителна информация, тъй като всеки един запис се криптира отделно. SentinelTrails е интегриран към базата данни, за да предостави възможност за проследяване на всички действия и промени в реално време.
Out2Bound https://out2bound.com/

Out2Bound е българска агенция за B2B продажби за технологични компании. Компанията стартира преди около две години и половина и до този момент не спира активно да работи за мисията си - да помага на български ИТ компании да увеличават своите клиенти и да разширяват пазарите си! До този момент успяхме да се срещнем с над 600 технологични компании и да работим активно със 120 от тях, като им помагаме, стратегически и оперативно, да подобрят продажбените си стратегии и процеси. В България все още сме единствената компанията на пазара, която изцяло фокусира дейността си в тази посока и сектор. Екипът, който работи за мисията на компанията, се разрасна почти три пъти от своя старт, когато основателят Теофил с помощта на четирима свои приятели, сега партньори в компанията, реализира идеята за този бизнес. Средната възраст на екипа е под 30 години.

Дейността ни допринася за развитието на ИКТ секторa в България, защото ние разбираме технологиите, и макар да не създаваме софтуерен продукт или услуга, то умеем да ги продаваме. Нашата услуга спестява време и средства на компаниите, за да могат те да се фокусират върху нещата, в които са наистина добри - да създават и развиват технологични продукти и услуги. Ние сме техния помощник, в ролята на изнесен екип продажби, когато те искат да увеличат клиентите си, да осигурят интересни и доходоносни проекти на своите бизнеси или да тестват нови пазари по света.

Приносът ни към ИКТ секторът е важен за популязирането му извън пределите на България, за създаването на възможности за българския бизнес да бъде разпознаваем като доставчик на качество, а не само на евтин труд. За целта е нужно да има хора, които знаят как да убедят отсрещната страна, че е така! Като създаваме бизнес възможности за българските технологични компании, които искат да растат и да разширяват пазарите си, ние им помагаме да печелят значими клиенти и проекти, които да увеличат разпознаваемостта им и приходите им, след което неминуемо следва растеж и успех за тях и за целият сектор!

Запазваме фокус да помагаме само и единствено на технологични компании, защото вярваме в неговата значимост и сме убедени, че услугата ни предлага решение, от което основателите и управителите на технологични компании наистина имат нужда. Вярваме, че носим най-много стойност на тези компании и сме щастливи, че можем да бъдем част от техния успех и развитие.

SHKOLO https://www.shkolo.bg

SHKOLO

Името ми е Мирослав Джоканов. Учил съм предприемачество и иновации в Babson College и UC Berkeley. Бивш председател съм на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), където съм имал допир с много практика от света на предприемачеството. В асоциацията имаме над 100 стартъпа - успешни и неуспешни. В асоциацията имаме както предприемачи, така и представители на някои от фондовете в страната (Eleven, Launchhub). През последните две години обаче създавам стартъп компания по учебник - SHKOLO. Shkolo e 1) ERP система за образователни институции (училища, детски градини, частни школи) + 2) екип от консултанти, които ежедневно подпомагат дигиталната трансформация в училищата, купили лиценз за нашия софтуер.
За 2 години станахме трети сайт в България, взехме награди "Startup на годината - 2017" на БАИ + "Startup of the year - 2018" на CESA (Central European Startup Awards). Финансово устойчиви сме, издържаме се сами. Не сме взели стотинка нито от фонд, нито от фондация, нито от европроект. Издържаме се от лицензионните такси, които нашите клиенти ни плащат. За две години сме направили над 1 млн. лв оборот. Екипът ни се състои от 13 души.

Може да се учудите, но в световен мащаб вече сме позиционирали България сред лидерите в дигитализация на образованието. 1/3 от българските училища ползват Shkolo. 75 училища пилотно преминаха ИЗЦЯЛО на електронен дневник от септември 2018 (те НЕ ползват хартия, ползват смартфони). Успехът на тези 75 училища ще даде самочувствие на стотици други учебни заведения да последват примера им и да автоматизират част от административната тежест. Тази малка революция в консвервативен сектор като българското образование бързо излезе извън границите на страната и с нас се свързаха образователни експерти от Бавария (Германия), които тепърва желаят да стартират изграждането и евентуално внедряването на подобна информационна система в техните училища.

Може да чуете мнението на наши клиенти тук: https://youtu.be/nL9uaPzfNCY

TechRoom http://www.TechRoom.bg

TechRoom

TechRoom е българско дружество, което е създадено през 2017 г. Целта на компанията е да предложи на клиентите си редуциране на строителни и експлоатационни разходи, намаляване време за строителство, прецизно финансово и времево планиране, активна и пасивна система за контрол на качеството чрез въвеждане на нови технологични методи и процеси в сферите проектиране, строителство и поддръжка на сградни и инфраструктурни активи.
За краткото време, от своето създаване до днес, TechRoom успя да спечели доверието на ключови клиенти и партньори и да оформи значителна международна контактна мрежа в сектори чуждестранни инвестиции, иновации, технологии, банкиране и строителство.

Основни направления, по които TechRoom е специализирана са:
• Научно изследователска и развойна дейност;
• Дигитализация в сектор строителство;
• Иновации и високи технологии;
• Управление на инвестиционни проекти;

Продуктите и услугите на компанията са разделени в три направления:
• Услуги насочени към държави и държавни институции;
• Продукти и услуги насочени към частни компании;
• Продукти и услуги насочени към банки и банкови институции;

Мисии на компанията, свързани с обществени ползи са:
• Създаване на стратегия и предпоставки за цифровизация на сектор строителство в България;
• Създаване на хъбове и микро инкубатори за иновации и технологии;
• Провеждане на различни мероприятия и събития за запознаване на обществото с ползите от дигитализацията;
• Провеждане на социални мероприятия свързани с КСО политиката на компанията.

През 2018г. TechRoom предложи на клиентите си от България базов сегмент от услуги и продукти:
• Създаване и имплементиране на стратегии за иновации и технологии;
• Създаване на стратегии и анализи за възвръщаемост на инвестициите и оценка на риска;
• Създаване на BIM, VDC, AEC, QC(A&P) и MCS стандарти;
• Създаване на единна среда за обмен на данни и сътрудничество;
• Създаване на бази данни от дигитални, интелигентни, пространствено ориентирани обекти, които обслужват нуждите на BIM и VDC системите;
• Оценка на работни цикли и системи;
• Управление на инвестиционни проекти;
• VR / AR / MR в строителството;
• 3D, 4D, 5D, 6D, 7D услуги насочени към сектор строителство и финанси;
• 3D принтирани сгради

Стремежът на компанията е да работи със своите клиенти в дух на партньорство и сътрудничество. Постигaнето на задоволство у клиента, е цел, която TechRoom следва с постоянство и усърдие.
Мотото ни е, че единствено стратегическия подход при имплементирането на иновации и високотехнологични процеси, ще доведе до еволюция на сектор строителство.

hack.bg https://hack.bg

hack.bg

hack.bg ltd. е компания специализираща в блокчейн решения, децентрализирани приложения, умни договори, security отидит. Ние предлагаме професионална и надеждна разработка и консултация и сме експерти в скалируемите дистрибутирани приложения.
Мисията ни е проста: Правим технологията актив за бизнеса. Интегрираме нашите решения безпроблемно, така че бизнесът на клиента да расте и работим ръка за ръка с него през целият процес.
Клиенти са ни както стартъпи, така и големи ентърпрайзи, български и чуждестранни.
АвтоИконом ООД http://www.avtoikonom.bg

АвтоИконом ООД

АвтоИконом е платформа с мобилни приложения, позволяваща директна връзка между собственика на автомобила и доставчика на услуги в автомобилната индустрия. Еквивалент на Uber, за сервизиране на автомобили. Авто Иконом е удобно за потребителите мобилно приложение, което революционизира начина, по който хората и компаниите поддържат и обслужват свойте автомобили, намалявайки и отнемайки времето ремонта и поддръжката от ръцете на технните собственици, като с едно кликване върху своя смартфон може да бъде поръчана желаната услуга. Платформата има отделни приложения за клиенти, шофьори, застрахователни оценители, както и Уеб платформа за достъп и упреавление на клиентите от Застрахователни компании и броекри, автосервизи и доставчици на автомобилни услуги, като бизнес партньорите и бизнес клиентие могат да активират услугата и бизнес модела, чрез франчайзинг и лиценз.

Спестяваме време и усилията за поддържане на автомобила и неговия собственик(според статистиката отделяното време е 3-4 дни в годината за обслужване на автомобила.) чрез директна двупосочна връзка между собственика на автомобила и доставчика на автомобилни услуги даваме възможност на автомобилни дилъри, лизингови компании, автосервизи, застрахователи и брокери, пунктове за технически преглед да разполагат със система за управление и директна комуникация в ръцете на техните клиентите.

БиоСийк АД http://www.bioseek.eu

БиоСийк е платформа за подпомагане на научноизследователския процес в областта на Биологическите науки.
Чрез постоянно растяща граф база данни и семантичен търсещ алгоритъм БиоСийк адресира два от най-сериозните проблеми, с които научните работници се сблъскват при набавянето на съществената за своята работа информация, а именно:
- Фрагментираност на необходимата информация:
--> БиоСийк агрегира данни от най-важните онлайн ресурси в областта: NCBI, UniProt, The Human Protein Atlas и др., структурира ги в своята граф база данни като индексира съдържанието и го прави лесно откриваемо и видимо. Елиминирайки навигирането в многобройни сайтове, всеки от които с различна организация, БиоСийк спестява значително количество време и усилия на научните изследователи- ресурси, които са много по-целесъобразно потребени в същинската научна работа:
- Непълни и/или неточни резултати при стандартно търсене, базирано на ключови думи.
Повечето термини в тази научна област имат голям брой различни наименования- идентификационни названия в различни номенклатури, остарели имена, които, обаче, са все още релевантни, тъй като фигурират във вече публикувани научни трудове, вариации на изписвания, съкращения. По тази причина търсенето на научни статии по ключови думи не е ефективно- то оставя неоткрити множество статии, в които не фигурира конкретната търсена формулировка.
--> Семантичният алгоритъм, който е основен елемент в технологията, разработена от екипа, индексира всеки термин и свързва различните му названия. При търсеща заявка, съдържаща една формулировка, в резултатите от търсенето са включени всички статии, съдържащи която и да е от алтернативните формулировки на дадения термин. По този начин БиоСийк дава точни и изчерпателни резултати при търсене.
Този алгоритъм е достъпен за работа с над 400 типа файлове, включително нетекстови файлове като PDF, под формата на самостоятелен четец, който може да бъде свален от сайта на БиоСийк. Създадохме и разширение за браузър, което отвежда аналитичната сила на технологията до всички по-важни онлайн ресурси в областта.
Аналитичните инструменти и лесноразчетимите визуализации на огромни масиви данни в платформата са от първостепенна важност. БиоСийк реализира анализи, които отговарят на комплексни въпроси точно и бързо.
Интегрална част от платформата е модулът за комуникация, който се отличава от останалите специализирани комуникационни канали по това, че има директен достъп до цялата база данни на БиоСийк, което значително повишава ефективността на комуникацията. Тоест, не е необходимо да бъдат копирани и поставяни линкове към статии или други единици информация- те могат да бъдат намерени чрез изписване на "#" в началото на думата.
БиоСийк е достъпна и без регистрация, но създаването на профил в платформата значително повишава коефициента на полезно действие на потребителя, тъй като аналитичните инструменти генерират персонализирани информационни потоци.
БиоСийк се разработва с помощта на активни научни изследователи и има за цел да повиши продуктивността в научноизследователския процес. Резултатите от научната дейност в областта на Биологическите науки имат огромно значение за качеството на живот.

Дев България ООД http://dev.bg

DEV.BG е организация изцяло посветена в помощ на ИТ специалистите в България и подобряването на българската ИТ екосистема.

Проблем:
Повишаване знанията на ИТ специалисти, които имат поне 2 - 3 години опит винаги е бил предизвикателство. Не са много ресурсите, които позволяват на опитните ИТ специалисти да учат и да повишават квалификацията си. Най-често това става през предаване на опит от човек на човек. Но много често сме ограничени от това с кой комуникираме и от кой се учим.

Решението:
В DEV.BG провеждаме безплатни и достъпни събития на различни технологични тематики, които целят да фасилитират предаване на знания измежду членовете на ИТ обществото в България. Всяко събитие има опитен лектор, който споделя безплатно своите знания. Събитията са организирани в поредици за кратко наричани - потребителски групи. Всяка потебителска група представлява мини общество обединено около технология или предизвикателство. Някои примерни вертикали са .NET, Java, JavaScript, IT Project Management, IoT и други.

Провеждаме по 14 технологични събития всеки месец.

Инж. MSc. Александър Велков Чобанов http://www.nurbulgaria.com

Инж.МSc. Александър Велков Чобанов ръководи екип от ИТ специалисти, които заедно създадоха Българската машина за гласуване и имат готовност да произведат 12.500 броя машини за предстоящите избори.

Българските машини за гласуване марка "МИРБГ", ще направят изборите в България честни.
Машините са защитени от хакерски атаки - нямат ИНТЕРНЕТ, нямат WI-FI и BLUETOOTH.

С използването на Българските машини за гласуване няма да има недействителни бюлетини, не може да има и купен вот.
За елиминирането на купения вот, няма тъмната стая, в която продаващия вота си правеше снимка на бюлетината си със смарт-телефон.
А, за запазване на тайната на вота, машината е обърната с екрана към стена на залата, а гласуващия застава между екрана и стената.

В края на изборния ден Българската машина за гласуване изважда за около 5 секунди финалния протокол от гласуването.

Гласуването с машините е лесно и е тествано с 80 годишни хора, не работещи на компютър, които безпроблемно гласуват за около 30сек.
Екрана е ТЪЧ-МОНИТОР с диагонал 18,5 инча и е подходящ и за хора с намалено зрение.

Машините сe захранват с 220 VAC, а при прекъсване на тока продължават да работят на батерии още 16 часа.
Бюлетините се отпечатват от Термо-принтер с ширина на хартията 80 мм. и с едно зареждане на хартия се отпечатват над 800 бюлетини.
Машините са разработени в 3 модела:
Портативен модел за мобилни секции с 15 инч монитор.
Универсален с 17 инч монитор.
За хора с намалено зрение с 18,5 инч монитор.

Комрад Кооператив http://scynet.ai/
ScyNet е платформа за развитие на изкуствен интелект (ИИ), разработвана от дигиталния кооператив Комрад. ScyNet използва собствена интерпретация на революционната AutoML технология, благодарение на която ИИ агентите са способни постоянно да се усъвършенстват в задачите си.

Приложенията на платформата могат да бъдат безброй - от алгоритми за търговия на дигитални активи, през софтуер за автономни автомобили, до ИИ за откриване на мозъчни тумори и още много други.

Важен аспект за ScyNet е имплементирането на блокчейн, което отваря потенциала на проекта да се превърне в първата и единствена по рода си децентрализирана мрежа за наемане на ИИ. Именно блокчейн позволява на ScyNet да изгради собствена екосистема, предлагаща стимул за различните роли в създаването и тренирането на ИИ.

Екипът зад ScyNet силно вярва в позитивния ефект на прозрачно развиван изкуствен интелект. Поради това и платформата, която навлиза във финален етап на разработка, е с отворен код. Първата лайв версия на ScyNet ще се появи на бял свят преди края на 2019 г.

За изминалата малко повече от една година от зараждането на проекта, ScyNet събра финансиране от 350 000 евро и спечели Start Up конкурса по време на най-значимия блокчейн форум за Централна и Източна европа CEE Block 2018.

Новини

28.02.2019

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

Церемонията по награждаване на победителите се проведе с участието на Президента на Република България Румен Радев     На официална церемония вчера бяха отличени победителите в...

11.02.2019

Известни са номинираните в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев   До крайния срок за регистрация в конкурса „Наградите на...

15.01.2019

120 кандидатури бяха подадени в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г.

120 регистрации от 97 личности, компании и институции бяха направени в конкурса  „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. до крайния срок за регистрация 24.00 ч. на 14 януари....

 

Златен спонсор

А1 България

Сребърен спонсор

Datecs B-Trust by Borica Unicredit Bulbank СуперХостинг.БГ Polycomp

Бронзов спонсор

Ciela Norma Индустриален и логистичен парк - Бургас Солитрон България Sofia Airport Center

Партньори

БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ БНР Българска национална телевизия TechNews ICT Media Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Национално сдружение на общините в Република България Eleven ПРЕДПРИЕМАЧ b2b Media Sofia Tech Park Национален център за безопасен интернет Innovation Starter JA Bulgaria LaunchHub Smartnews Newbusiness.bg Pixelmedia.bg Bulgarian Startup Association